Maskerklauwier

Lanius nubicus  ·  Masked Shrike

Broedt vooral in Zuidwest-Turkije, Cyprus en langs de Middellandse Zeekust zuid tot in Israel en in het zuidwesten van Iran, alsmede hier en daar in Bulgarije en Griekenland; overwintert aan de zuidrand van de Sahara van Soedan, Eritrea en Ethiopië west tot in Mali.

In Noordwest-Europa is de soort in 1900-2014 vooral eind september-november vastgesteld, met drie gevallen in Brittannië en enkelingen in Finland, Noorwegen en Zweden, maar er was ook een geval in augustus-oktober 2009 in Noorwegen en in juli 2016 op Helgoland, Schleswig-Holstein, Duitsland. In Zuid-Frankrijk en Spanje zijn er juist een handvol gevallen in april.

Maskerklauwier
jaren | maanden | decades | verblijfsduur

datum prov, gemeente
2 november 2015 FR Terschelling
één geval aantal gevallen geclusterd, zoom in voor individuele gevallen
vervolglocatie van een geval geval binnen deze gemeente, hetzij geval niet nauwkeuriger bekend, of kwetsbare plaats

Ja, ik geef toestemming Dutch Birding is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. Dutch Birding gebruikt cookies en soortgelijke technieken voor de volgende doeleinden: het optimaliseren van de website, het gebruik, beheer en gericht kunnen tonen van advertenties, de integratie van social media, het verzamelen en analyseren van statistieken.

Voor een aantal van bovenstaande punten is het vastleggen van bezoekersgedrag noodzakelijk. Ook derde partijen kunnen deze cookies plaatsen, zoals bijvoorbeeld het geval is bij embedded video's van YouTube.