0 · 1 · 0

Stekelstaartgierzwaluw

CDNA beoordeelsoort: ja

Hirundapus caudacutus  ·  White-throated Needletail

Broedt van Oost-Siberië tot Japan; overwintert in Australië en Nieuw-Guinea.

De (eerste) vogel werd door verscheidene waarnemers op verschillende plaatsen waargenomen. Een melding op 27 mei 1989 te Philippine, Sas van Gent, Zeeland, werd niet aanvaard. Alle gevallen in Brittannië (vijf) en Ierland (één) in 1900-95 dateerden tussen 25 mei en 20 juni; de laatste was in 1991 en werd op vier plaatsen gezien (cf Dymond et al 1989, BB 85: 532- 533, 1992; 89: 509, 1996). In Scandinavië zijn van 1900-95 zes gevallen bekend: op 21 mei 1933, 21 april 1990 en 10 mei 1991 in Finland, op 17 mei 1968 en 20 mei 1995 in Noorwegen en op 22-27 mei 1994 in Zweden (BB 85: 454, 1992; 90: 87, 1997, Rønnest 1994, Vår Fågelvärld Suppl 22: 137, 1995). 

Zeldzame vogels van Nederland [2001]

 

 

 

Stekelstaartgierzwaluw
jaren | maanden | decades | verblijfsduur

datum prov, gemeente
28 mei 1989 ZL Terneuzen
1. 22 mei 1996 ZL Middelburg
22 mei 1996 ZL Veere
één geval aantal gevallen geclusterd, zoom in voor individuele gevallen
vervolglocatie van een geval geval binnen deze gemeente, hetzij geval niet nauwkeuriger bekend, of kwetsbare plaats

Ja, ik geef toestemming Dutch Birding is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. Dutch Birding gebruikt cookies en soortgelijke technieken voor de volgende doeleinden: het optimaliseren van de website, het gebruik, beheer en gericht kunnen tonen van advertenties, de integratie van social media, het verzamelen en analyseren van statistieken.

Voor een aantal van bovenstaande punten is het vastleggen van bezoekersgedrag noodzakelijk. Ook derde partijen kunnen deze cookies plaatsen, zoals bijvoorbeeld het geval is bij embedded video's van YouTube.