0 / 0 / 2

Audouins Meeuw

CDNA beoordeelsoort: ja

Larus audouinii  ·  Audouin's Gull

Broedt in het Middellandse Zeegebied; overwintert zuid langs de kust van West-Afrika.

Tot de 1970er jaren uiterst zeldzaam maar sindsdien sterk in aantal toegenomen; dichtstbijzijnde kolonies in de Ebro-delta, Catalonië, en rond Corsica en Sardinië.

Beide exemplaren waren slechts korte tijd aanwezig. De eerste werd vier dagen later teruggevonden te Dungeness, Kent, Engeland, waar hij op 5-7 mei 2003 verbleef (BW 16: 199-202, 2003, BB 97: 537-541, 2004). De tweede was een adulte langs de Maas te Maastricht, Limburg, die op dezelfde dag op twee plekken in België werd gezien.

ABvdBerg [2012]

Audouins Meeuw
jaren | maanden | decades | verblijfsduur

datum prov, gemeente
9 september 1996 NH Bergen (NH)
5 oktober 1997 NH Velsen
1. 1 mei 2003 ZL Veere
5 april 2007 FR Schiermonnikoog
2. 13 april 2008 LI Maastricht
één geval aantal gevallen geclusterd, zoom in voor individuele gevallen
vervolglocatie van een geval geval binnen deze gemeente, hetzij geval niet nauwkeuriger bekend, of kwetsbare plaats

Ja, ik geef toestemming Dutch Birding is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. Dutch Birding gebruikt cookies en soortgelijke technieken voor de volgende doeleinden: het optimaliseren van de website, het gebruik, beheer en gericht kunnen tonen van advertenties, de integratie van social media, het verzamelen en analyseren van statistieken.

Voor een aantal van bovenstaande punten is het vastleggen van bezoekersgedrag noodzakelijk. Ook derde partijen kunnen deze cookies plaatsen, zoals bijvoorbeeld het geval is bij embedded video's van YouTube.