0 · 0 · 1

Siberische Gierzwaluw

CDNA beoordeelsoort: ja

Apus pacificus  ·  Pacific Swift

Nominaat broedt van Siberië oostelijk tot Kamtsjatka en Noord-Japan en zuidelijk tot Noord-China; overwintert in Indonesië, Melanesië en Australië. Trekt in mei naar broedgebieden en verlaat deze vanaf begin augustus.

Als langeafstandstrekker is deze soort opgedoken in bijvoorbeeld Alaska, USA, Yukon, Canada, Malediven, Seychellen, en sinds 1981 in zes landen in Europa (Brittannië 8, Zweden 5, Denemarken 4, Duitsland 1, IJsland 1 en Nederland 1). Op een geval van 29 augustus in Zweden na betreffen alle dwaalgastwaarnemingen in Europa vogels in mei-juli (hetgeen overeenstemt met het voorkomen van Stekelstaartgierzwaluw Hirundapus caudacutus die, in mei 1996, ook eenmaal in Zeeland is gezien).  

ABvdBerg [2017]


Siberische Gierzwaluw Thomas Luiten, Veere (ZL), 12 juni 2017
jaren | maanden | decades | verblijfsduur

datum prov, gemeente
1. 12 juni 2017 ZL Veere
één geval aantal gevallen geclusterd, zoom in voor individuele gevallen
vervolglocatie van een geval geval binnen deze gemeente, hetzij geval niet nauwkeuriger bekend, of kwetsbare plaats

Ja, ik geef toestemming Dutch Birding is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. Dutch Birding gebruikt cookies en soortgelijke technieken voor de volgende doeleinden: het optimaliseren van de website, het gebruik, beheer en gericht kunnen tonen van advertenties, de integratie van social media, het verzamelen en analyseren van statistieken.

Voor een aantal van bovenstaande punten is het vastleggen van bezoekersgedrag noodzakelijk. Ook derde partijen kunnen deze cookies plaatsen, zoals bijvoorbeeld het geval is bij embedded video's van YouTube.