CDNA Nieuwsberichten

Personele wijzigingen bij de CDNA

28 juli 2023  ·  CDNA

Jaco Walhout nieuw CDNA-lid

We zijn verheugd te melden dat Jaco Walhout met enthousiasme wil plaatsnemen in de CDNA. De meeste vogelaars zullen zijn naam wel herkennen, al dan niet door zijn sterke lijst aan ontdekte zeldzaamheden. Als ecoloog voor het Zeeuwse Landschap is hij veel buiten, en hij staat vaak op de welbekende telposten in Zeeland. Zijn veldervaring zal zeker een grote toegevoegde waarde hebben bij het beoordelen. Per 1 augustus 2023 treedt hij toe tot de CDNA, als vervanger van Eddy Nieuwstraten.

Vertrek Eddy Nieuwstraten

Eddy heeft beide termijnen van vier jaar erop zitten, waarvan hij ruim zeven jaar eveneens de voorzitter van de CDNA was. In die periode heeft hij op een plezierige wijze grote en moeilijke dossiers opgepakt, de snelheid van stemrondes sterk verbeterd, en het netwerk van de CDNA met nationale en internationale instanties enorm versterkt. Daarnaast is het digitaliseren van het archief onder zijn leiding ingezet en inmiddels bijna afgerond. Zijn kracht als verbinder, teambuilder, het effici├źnt en snel kunnen schakelen en zijn overzicht, zullen worden gemist. 
We zijn Eddy eeuwig dankbaar, en we hopen dat hij met plezier en trots kan terugkijken op zijn CDNA-periode. Per 1 augustus 2023 zal Thijs Fijen de voorzittershamer overnemen.