0 · 0 · 2

Bruine Klauwier

CDNA beoordeelsoort: ja

Lanius cristatus  ·  Brown Shrike

Broedt van de Ob-rivier in centraal Siberië oost tot Kamtsjatka en zuid tot in Mongolië; de nominaat overwintert in zuidelijk Azië van Pakistan oost tot Thailand.

In Europa is de soort tot en met 2013 26 keer vastgesteld waarvan de meeste keren in Brittannië (17) en 25 werden ontdekt in september-november, waarvan twee overwinterden.

[ABvdBerg 2014]

Bruine Klauwier Kris de Rouck
jaren | maanden | decades | verblijfsduur

datum prov, gemeente
1. 18 januari t/m 8 mei 2014 GE Oude IJsselstreek
2. 19 februari t/m 7 maart 2017 NH Den Helder (gemeente)
één geval aantal gevallen geclusterd, zoom in voor individuele gevallen
vervolglocatie van een geval geval binnen deze gemeente, hetzij geval niet nauwkeuriger bekend, of kwetsbare plaats

Bruine Klauwier, Netterden, 19 januari 2014, TV GELDERLAND

Bruine Klauwier, Netterden, 23 maart 2014, Herrald Damen

Bruine Klauwier, Netterden, 19 januari 2014, Carl Derks

Bruine Klauwier, Netterden, 19 januari 2014, Norbert Uhlhaas

Bruine Klauwier, Den Helder, 26 februari 2017, Will Schep

Bruine Klauwier, Den Helder, 4 maart 2017, Leo JR Boon

Bruine Klauwier, Den Helder, Eric Menkveld, 2 maart 2017

Bruine Klauwier, Den Helder, Tijmen van Doornik, 4 maart 2017

Ja, ik geef toestemming Dutch Birding is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. Dutch Birding gebruikt cookies en soortgelijke technieken voor de volgende doeleinden: het optimaliseren van de website, het gebruik, beheer en gericht kunnen tonen van advertenties, de integratie van social media, het verzamelen en analyseren van statistieken.

Voor een aantal van bovenstaande punten is het vastleggen van bezoekersgedrag noodzakelijk. Ook derde partijen kunnen deze cookies plaatsen, zoals bijvoorbeeld het geval is bij embedded video's van YouTube.